Ta ett mindre lån utan jobb – Så gör du
Något som  är lite knasigt i vårt samhälle rent ekonomiskt är att det är just när man som mest skulle behöva lite hjälp, t.ex. i form av en kredit eller ett lån, är allra svårast att få detta, eftersom de flesta lånegivare inte beviljar ens mindre lån utan jobb. Men när är det egentligen man som mest behöver ett litet extra tillskott i kassan? Jo, det är ju givetvis när man är arbetslös eller jobbar väldigt lite.

Vi rekommenderar:

På grund av lånegivarnas regler kring detta är det dock för många arbetslösa eller t.ex. studerande, som ju också saknar jobb, riktigt svårt att få mindre lån utan jobb. Därför har vi här samlat en del tips på lösningar som kan hjälpa till:

– Gå till pantbanken och panta något värdefullt

Att gå till pantbanken innebär nämligen inte att man säljer föremålet eller vad det nu är man väljer att panta, utan att man tar ett lån på en viss tid, och om man inte kommer tillbaka och betalar tillbaka lånet, så får pantbanken lov att sälja föremålet. Av denna anledning används alltså föremålet som du pantar som en slags säkerhet, och då tar pantbanken givetvis inte någon kreditupplysning eller liknande innan du får låna.

Mindre lån utan jobb

– Ansök om lån tillsammans med en medlåntagare

Detta funkar dock givetvis endast om din medlåntagare har en inkomst i form av lön. Tänk dock på att ni i detta fall båda är ansvariga för lånet, så det är viktigt att sköta lånet om du väljer att göra detta, eftersom det annars kommer att drabba din medlåntagare.

– Använd någon form av säkerhet

Om man tar ett lån av en bank, kan det i vissa fall vara möjligt att ta ett mindre lån utan jobb förutsatt att man har en säkerhet att använda sig av. Om detta kan vara ett alternativ, rekommenderar vi att du vänder dig till den bank där du har andra engagemang som sparkonto eller liknande sedan innan och frågar om de kan tänka sig att bevilja mindre lån utan jobb mot en säkerhet, och vad de i så fall vill ha för säkerhet. Det är inte alltid denna metod funkar, men det är värt ett försök i alla fall!

– Ta ett snabblån

Många snabblån eller sms lån, som dessa lån också kan kallas, kan nämligen tas även om man saknar jobb idag. Gå in på några olika snabblåneföretags hemsidor för att se hos vilka av dem detta är möjligt.