Går det att ta lån utan taxerad inkomst?
När man ansöker om lån är en av de viktigaste sakerna som banken eller lånegivaren tittar på i samband med detta vad man har för taxerad inkomst. Den taxerade inkomsten anses nämligen ange din återbetalningsförmåga, eftersom lånegivaren förutsätter att du tar av denna när lånet ska betalas tillbaka.

Därför stöter man ofta på problem om man försöker ta lån utan taxerad inkomst föregående år, eller om den taxerade inkomsten är låg.

Vi rekommenderar:

Vilka orsaker kan finnas till att man saknar taxerad inkomst?

Dessa anledningar kan vara många, och detta är mycket vanligt idag, t.ex. för att man pluggade förra året och precis har börjat jobba, eller för att man jobbat utomlands eller rest under föregående år.

Kan man ta lån utan taxerad inkomst?

Hos de flesta lånegivare blir detta mycket svårt, tyvärr, så dina lånemöjligheter är definitivt mer begränsade än andras om du befinner dig i denna situation, men det finns en del knep man kan ta till för att lösa det hela:

Lån utan taxerad inkomst

– Låna med en medlåntagare
Givetvis då med en medlåntagare som har en taxerad inkomst. Då tittar nämligen lånegivaren på bådas inkomster för att avgöra om ni kan betala tillbaka lånet, vilket ökar dina chanser att få lånet rätt radikalt.

– Använd en borgensman
Kan vara en utväg om du inte har någon att ansöka om lånet tillsammans med, men har någon närstående som kan tänkas gå i god för dig.

Ta ett sms lån
Dessa lån är förvisso mycket små, och passar därför kanske inte för alla som vill ta lån, på grund av de beloppsgränser som finns, men om detta inte är så viktigt för dig, är detta ett mycket bra alternativ. Det finns nämligen flera så kallade sms låneföretag som man kan få lån av utan taxerad inkomst eller med låg taxerad inkomst.

– Visa upp ett arbetsgivarintyg där din nuvarande lön framgår
Detta kan övertyga en del lånegivare om att du faktiskt har en inkomst idag, fast detta inte framgår på kreditupplysningen. Funkar dock inte hos alla lånegivare. Om du vill veta om detta kan funka hos en viss lånegivare, rekommenderar vi först och främst att du kontaktar detta företag och förklarar din situation för dem, och frågar om detta kan vara ett alternativ.