Om man behöver låna ett mindre belopp snabbt är ett så kallat snabblån eller smslån ett bra alternativ. En nackdel med dessa lån är dock att de kan vara ganska dyra, vilket gör att en del drar sig för att ta dessa lån. Men visste du att du faktiskt kan ta dessa lån utan avgifter och ränta i vissa fall? Detta kan vara ett bra sätt att ta dem på ett billigare sätt, men även att prova dessa lån, för att se om de passar dig eller inte.

Många tror dock att det ligger något lurt bakom lån utan avgifter och räntor, och är därför lite rädda för att ansöka om dessa. Så är det verkligen sant att vissa långivare erbjuder denna typ av lån? Och varför gör de egentligen det?

Vi rekommenderar:

Svaret är att det finns långivare som erbjuder lån som är helt gratis, dvs. saknar både avgifter och ränta. Anledningen till att de gör det är att detta är en viktig konkurrensfördel för dem, som lockar många nya låntagare till dem, vilket förstås är vad de vill. Kan man inte erbjuda gratis lån numera är det därför en hel del låntagare som kan välja bort en, så allt fler långivare försöker erbjuda detta idag, fast de kanske inte gjorde det förr.

Hur kan man då hitta lån utan avgifter och ränta?

För det första finns det många bra låneguider på nätet som kan hjälpa dig hitta just detta. För det andra kan du även försöka använda dig av sökmotorer på Internet som Google för att hitta dessa erbjudanden. Vi kan dock även tipsa om att du faktiskt helt enkelt kan gå in på olika långivares hemsidor för att se om de erbjuder lån utan avgifter och ränta eller inte. De som gör det, brukar nämligen nämna detta direkt på första sidan på sina hemsidor, så man behöver i regel inte vistas särskilt länge på hemsidorna för att ta reda på om så är fallet eller inte.

Lån utan avgifter

Erbjudanden om lån utan avgifter och räntor

En sak som vi vill nämna om dessa låneerbjudanden, eftersom det är mycket viktigt att känna till om det är så att du vill nappa på ett av dessa erbjudanden är att du oftast inte kan låna så stora summor med hjälp av dessa lån. Det är nämligen framför allt så kallade snabblångivare som har dessa erbjudanden, vilket betyder att man enbart kan låna de vanliga summorna som man brukar låna av dem via dessa erbjudanden. Det rör sig alltså om max. några få tusenlappar, och inte mer än så, i de allra flesta fall.

En annan sak som kan vara av intresse i sammanhanget är att dessa lån brukar ha korta återbetalningstider, de kan vara så korta som 14 eller 30 dagar till och med. Det är därför viktigt att man tittar lite extra på just återbetalningstiden om man bestämmer sig för att ta ett av dessa lån, för att undvika tråkiga överraskningar gällande detta i efterhand.